De naam Sly Cooper is misschien bij de meeste mensen slechts vaag in hun geheugen aanwezig, maar de sluwe dief heeft al drie games op zijn naam staan waarin hij de hoofdrol vertolkte. Al deze kleurrijke platformtitels zijn verschenen op de Playstation 2, maar de Sly Racoon games hebben nooit hetzelfde succes als Jak & Daxter of Ratchet & Clanck gehad.

Toch heeft Sony blijkbaar besloten om Sly nog een kans te geven. In de toekomst zullen er namelijk maarliefst twee games op de markt komen waarin we met de stoere wasbeer op pad mogen gaan, eentje voor de PSP en eentje voor de Playstation 3. Bovendien zullen de twee titels met elkaar verbonden kunnen worden. Welke gameplayelementen daaruit zullen voortvloeien is nog niet duidelijk, maar we kijken er al naar uit!

Verder liet de ontwikkelaar van het de aankomende PS3-versie van Sly 4 (werktitel) weten dat het spel er grafisch helemaal anders zal uitzien dan de voorgaande delen. Het doel is om een volledig interactieve drie dimensionele wereld te creeëren waarin geen laadschermen te vinden zijn. Als laatste zal ook de gameplay meer variatie kennen. Wanneer we de twee nieuwe games op de markt mogen verwachten is nog niet duidelijk, maar er zou meer informatie vrijkomen op de aankomende E3-editie.