Het is BioWare's bedoeling om zo'n twee jaar aan downloadbare content klaar te hebben voor hun nieuwe RPG Dragon Age: Origins. Dat heeft Greg Zeschuk, de president van de ontwikkelaar, verteld in een interview met MTV.

Naast een grote hoeveelheid DLC wil Zeschuk ook dat elke download een waardevolle aankoop is voor de consumenten. "Het is onze filosofie dat er waarde moet zitten aan hetgeen je download. Wanneer je iets verkoopt moet het goed zijn, of het nou een groot of klein product is."

"Videogamers behoren tot de slimste mensen op aarde. Je kunt ze niet zomaar in een val lokken, dus je kunt het beter niet eens proberen. Misschien moet de strategie [achter DLC] beter uitgedacht worden."

Zeschuk praat vervolgens over hoe zij het gaan aanpakken met de DLC voor Dragon Age. "We plannen van te voren hoe we de DLC gaan uitspreiden over anderhalf of twee jaar. Het gaat er voor zorgen dat de wereld in de game groter en nog interessanter wordt." Volgens Zeschuk is een goede manier om DLC te ontwikkelen een tweede team een jaar voor de lancering van de game er op te zetten.

Dragon Age: Origins zal deze herfst voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 lanceren.