Twee giganten vechten om overname Eidos | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Uitgevers Warner Bros en Square Enix zijn momenteel beiden in de race om Eidos Interactive over te nemen. Volgens MCV zijn de kansen voor Warner Bros stukken beter, omdat Square Enix zich pas relatief laat in het strijdgewoel heeft gestort.

Eidos presteert financieel al een tijdje ver onder de maat, met verviervoudigde verliezen en een aandeelkoersverlies van negentig procent  over de laatste twaalf maanden. Hoewel najaar peerpunt Tomb Raider: Underworld het aardig doet qua verkoopcijfers, is een bedrijfsovername min of meer onvermijdelijk.

Hoewel Warner Bros al een tijdje bezig is met vergaande plannen om Eidos in te lijven, heeft Square Enix ook intere e getoond in het noodlijdende bedrijf. Yoichi Wada, president van de Japanse gamegigant, is onlangs op bezoek geweest bij het Deense IO, dat de Hitman-franchise voor Eidos ontwikkelt. Het is al langer bekend dat Square Enix streeft naar een groter aantal westers geörienteerde titels in het softwareportfolio.

Het is even afwachten of één van de twee uitgevers er met Eidos vandoor gaat, of dat er lo e bedrijfsonderdelen worden verkocht aan Warner Bros en Square Enix.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou