Het spel is vooralsnog alleen aangekondigd voor de Amerikaanse markt en zal daar deze zomer verschijnen. In het programma moeten kandidaten zo snel mogelijk een parcours vol obstakels zien te overwinnen, waarin ze bijvoorbeeld over rode ballen moeten springen en langs een muur moeten rennen waar bokshandschoenen uitkomen.

"Vanaf het begin van het programma realiseerden we ons dat Wipeout zich perfect leende voor een videogame en het is spannend om deze mogelijkheid gerealiseerd te zien", zegt David Goldberg van Endemol USA, de producer van het programma. In de game kunnen vier spelers tegelijk het parcours afleggen en elkaar ondertussen bestoken met voorwerpen of elkaar verbaal uitdagen. "Wipeout: The Game geeft fans de kans de obstakels zoals de grote rode ballen te overwinnen, en vrienden en familie uit te dagen, terwijl de presentatoren alles van commentaar voorzien", zegt Mia Rondinella van tv-zender ABC.

Vooralsnog is nog niet bekend of Wipeout ook in Nederland op de markt komt. Hier wordt het programma elke zaterdag uitgezonden op RTL 5.