Namco heeft vandaag Rebelstar: Tactical Command aangekondigd, een nieuwe turn-based strategisch spel voor de Game Boy Advance die veel inspiratie lijkt te halen uit de legendarische X-Com reeks. Ook in dit spel zal je een buitenaars ras moeten vechten dat de aarde heeft overgenomen. Het jaar is 2117 en een volk genaamd de Arelian Empire heerst al zeventig jaar over onze planeet (de ellende begint dus in 2047, zet je klok er alvast op gelijk).

Aanvankelijk kwamen de Arelians de boel een beetje op orde brengen, we hadden er hier met zijn allen namelijk een behoorlijke zooi van gemaakt. Maar al snel kwamen de kwade bedoelingen van onze buitenaarse vrinden tot uiting. Iedereen die dertig werd, werd namelijk ontvoerd door de aliens. Gelukkig neemt een rebellen leger, waarover jij in het Rebelstar de leiding mag nemen, het op tegen de verre achterneven van E.T.

Rebelstar is een turn-based strategische game waarin je een groep eenheden onder je hoede krijgt waarvan je de individuele soldaten orders kunt geven. Interactie met het decor staat centraal. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld gasflessen tot ontploffing te brengen, om zo tegenstanders in de nabijheid ervan uit de weg te ruimen. Het spel maakt gebruik van een true line of sight principe en RPG elementen zorgen ervoor dat je karakters gedurende het spel ervaring op doen.

Rebelstar kent vier verschillende spelmodes. In je eentje kun je de campagne volbrengen of een willekeurig potje tegen de computer starten in de skirmish mode. Met vrienden kun je een multiplayerpartijtje anagaan in de Hot Seat mode, waarvoor slechts één GBA nodig is, of via de Link mogelijkheden van Nintendo's handheld. Namco hoopt het spel in augustus in de VS op de markt te brengen. Hopelijk volgt Europa snel erna.