Turbine, de geprezen ontwikkelaar van de MMORPG reeks Asheron's Call, werkt momenteel aan twee MMORPG's gebaseerd op zeer grote franchises. Naast Middle Earth Online, gebaseerd op het werk van Tolkien, is men namelijk ook bezig met een MMORPG gebaseerd op het Dungeon's & Dragons universum. Dit spel kondigde men op de E3 van dit jaar aan en als uitgever werd Atari genoemd. Toch heeft Turbine ervoor gekozen het heft in eigen hand te nemen en zelf investeerders voor het project te zoeken.

Mede door de gevestigde franchise en de goede naam die Turbine in de branche heeft, heeft men maar liefst 18 miljoen dollar los weten te peuteren bij investeerders. Met dit geld kan men het project zelf bekostigen en heeft men alles zelf in de hand, waaronder taken die normaal door een uitgever gedaan worden, zoals technische ondersteuning, Q&A en betalingen. Alleen de marketing en distributie worden nog door Atari gedaan.

Hopelijk krijgt men door deze stap ook meer creatieve vrijheid dan wanneer de uitgever het project bekostigt. Deze kan dan immers een grote druk uitoefenen op de ontwikkelaar, al is de vraag in hoeverre de investeerders dit ook doen.