Troonrede live te volgen via Oculus Rift | Gamer.nl

Troonrede live te volgen via Oculus Rift | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Oculus Rift kan als vr-bril 3d-beelden weergeven en gebruikers van de bril kunnen hun hoofd draaien om zo een andere richting op te kijken in een virtuele omgeving. Bij de videoregistratie van de Troonrede werkt dit net zo, maar krijgen gebruikers de echte beelden live door. Zij kunnen zo zelf bepalen waar ze naar kijken terwijl de koning de toespraak voorleest.

De NOS registreert de toespraak via een 360-graden-camera en werkt hiervoor samen met mediabedrijf Yellowbird. De beelden zijn zowel live als op een later tijdstip te bekijken. Vorig jaar bood NOS de 360 graden-registratie nog breder aan via zijn website, maar daar ziet de omroep dit jaar van af, zo laat het weten tegenover NU.nl. Geïntere eerden hebben zodoende per se de vr-bril Oculus Rift nodig. 

Hoewel de bril nog niet als consumentenproduct bestaat, zijn er al wel op beperkte schaal vroege exemplaren uitgestuurd naar bijvoorbeeld ontwikkelaars van spellen. Consumenten hebben zo'n exemplaar ook al kunnen bemachtigen. Dit via een crowdfundactie voor de bril via Kickstarter die twee jaar geleden succesvol werd afgerond. Hierbij konden zij door genoeg geld te doneren al een vroege versie 'reserveren'.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou