Het heeft even geduurd maar het ziet er naar uit dat de DVD toch eindelijk door zal gaan breken als opslagmiddel voor PC games. Metal Gear Solid: Substance beet het spits af als eerste game welke enkel op DVD verscheen, Tron 2.0 zal naar alle waarschijnlijkheid de volgende game zijn.

De Duitse site MCV Online weet namelijk te melden dat Buena Vista Games besloten heeft het spel enkel op DVD uit te brengen om zo het kopiëren ervan tegen te gaan. Het aantal DVD-branders is immers een stuk geringer dan het aantal CD-branders, waardoor je een groot deel van de illegale kopiën de kop indrukt (enkel zelf rechtstreeks downloaden gaat dan nog, iets wat relatief weinig mensen doen).

Blijkbaar weegt de verwachte afname van illegale kopiën op tegen de geringere verkoop die onstaat doordat nog niet iedere gamer in het bezit is van een DVD speler. Doch deze aparaten zijn tegenwoordig bijna in elke nieuwe pc terug te vinden en zijn qua prijs vergelijkbaar met een gewone CD-rom speler, dus een echte hindernis zou dit ook niet moeten vormen.

Het betreft hier sowieso de Duitstalige versie van het spel. Of de Engelstalige Europese of de Amerikaanse release ook op DVD zullen verschijnen is vooralsnog onduidelijk. Het alternatief bestaat uit drie cd's, wat weer het nodige swappen tijdens de installatie zal betekenen. Tron 2.0 wordt op 26 augustus in de winkels verwacht.