Goed nieuws voor mensen zonder DVD-rom speler in hun PC. In tegenstelling tot eerdere berichten komt er in Nederland geen DVD-versie van Tron 2.0. Alleen in Duitsland zal Buena Vista Games de aparte shooter op DVD uitbrengen, in Nederland zal de game gewoon op twee of drie CD-roms verschijnen.Konami bracht Metal Gear Solid 2: Substance uit op DVD en nu berichten diverse sites dat Buena Vista, de gamestak van Disney besloten zou hebben om Tron 2.0 alleen op DVD uit te brengen. Deze maatregel zou vooral genomen worden om het kopiëren van games tegen te gaan. DVD-branders zijn in tegenstelling tot cd-branders in veel minder PC's te vinden. Na telefonisch contact met Buena Vista en de Nederlandse distributeur Mindscape wordt echter duidelijk dat de DVD-versie alleen in Duitsland zal verschijnen. In Nederland zal de game gewoon bestaan uit twee cd-roms.

Waarom er voor de rest van de wereld is gekozen voor de CD-Rom en enkel in Duitsland voor de DVD is niet duidelijk. In elk geval slaat Buena Vista met deze maatregel de plank volledig mis, aangezien de Duitsers de CD-rom versie van Tron 2.0 gewoon kunnen downloaden en kopiëren.

Er zijn in het verleden vaker plannen geweest om spellen op DVD te doen verschijnen die later toch niet werden doorgevoerd. Zo zou DTM Race Driver aanvankelijk ook op DVD verschijnen doch dit werd later door Codemasters teruggedraaid. Het ziet er dus naar uit dat de doorbraak van dit medium voor computergames nog even op zich laat wachten, iets wat met het steeds groter worden van games alleen maar onhandigheden en beperkingen met zich mee gaat brengen. Maar wie weet slaat Tron 2.0 op DVD wel enorm aan in Duitsland en haalt dat uitgevers over de streep deze stap ook internationaal te gaan zetten.

Met dank aan Breepee voor het melden van dit nieuws.