In 1997 werd in ons eigen kikkerlandje een gamesstudio opgericht, te weten Triumph Studios. Twee jaar later kwam het spel Age of Wonders uit, dat lovende kritieken en enkele prijzen kreeg. Het spel werd dan ook een behoorlijk succes. In de daarop volgende jaren kwamen onder andere nog Age of Wonders II en Age of Wonders Shadow Magic uit. Met deze games bouwde Triumph een behoorlijke fanbase op

De laatste twee jaar heeft Triumph echter niets meer uitgebracht. Hier lijkt echter verandering in te komen. Op de site staat namelijk dat er gezocht wordt naar mensen die het team kunnen versterken. De mensen die gezocht worden, gaan werken aan een next-gen game, waarin plunderen, het veroveren van werelden en 'crowd control', oftewel het in de hand houden van grote groepen mensen, een rol spelen. Interested in collaborating on a groundbreaking multi-plaform crowd control game involving lots of pillaging and general world domination? Next to a unique concept the game features state of the art visuals using proprietary Next Gen technology. Check the Jobs page to see if you have what it takes!

Op welke platform(en) dit spel uit gaat komen, is onbekend. Aangezien er wordt gesproken over next-gen, denken wij aan de nieuwste consoles. Het is echter ook mogelijk dat het om de volgende generatie PC-games gaat. Dat het een game met RPG/RTS invloeden gaat worden, lijkt zo goed als zeker, gezien de geschiedenis van Triumph en de aspecten die genoemd worden.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in één van de banen die Triumph aanbied, kijk dan hier verder.