Tribes: Ascend wordt free-to-play, 360-versie onzeker | Gamer.nl

Tribes: Ascend wordt free-to-play, 360-versie onzeker | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tegenover Joystiq heeft Todd Harris van Hi-Rez gezegd dat de studio zich momenteel enkel richt op het ontwikkelen van de PC-versie van de game. Hoewel Tribes: Ascend oorspronkelijk wel voor Xbox 360 is aangekondigd, is het onzeker of deze game er nog gaat komen. Harris stelt: "Een eventuele Xbox Live Arcade-versie, en zelfs PlayStation Network-versie, zijn niet ondenkbaar, maar geen van beide komen nog dit jaar".

Het verdienmodel van Tribes: Ascend op PC gaat volledig uit van microtransacties. Spelers kunnen voor kleine bedragen complete uitrustingen kopen voor hun personage in de multiplayer-shooter. Denk aan een uitrusting voor een sluipende speelstijl om de vijandelijke basis te infiltreren, of juist een uitrusting voor spelers die hun tegenstanders van grote afstand willen afmaken. Hi-Rez wil regelmatig nieuwe uitrustingen uitbrengen en ook pakketten verkopen die het uiterlijk van de speler veranderen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou