Tribes: Ascend voor X360 afhankelijk van beleid Microsoft | Gamer.nl

Tribes: Ascend voor X360 afhankelijk van beleid Microsoft | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tribes: Ascend werd aanvankelijk onthuld voor PC en Xbox 360. Toen werd aangekondigd dat het een free-to-play-game zou worden, stond een spelcomputerversie echter op lo e schroeven; het free-to-play-busine model wordt momenteel nog niet door Microsoft ondersteund.

Harris bevestigt dat Microsoft spreekt met ontwikkelaars over free-to-play-mogelijkheden. Dat model vereist dat ontwikkelaars regelmatig updates kunnen uitbrengen, hun game gratis kunnen aanbieden en items in-game kunnen verkopen voor kleine bedragen. Die mogelijkheden zijn er nog niet.

Beleid

Harris zegt dat de game ook voor PlayStation 3 uit kan komen, maar ook Sony zal zijn beleid dan eerst moeten aanpa en. Net als Microsoft werkt het bedrijf daaraan, meldt Harris. Zolang hij niet weet hoe dat beleid er uit gaat zien en in hoeverre Sony en Microsoft de free-to-play-ontwikkelaars tegemoet komen, met name op het vlak van de mogelijkheid om een game voortdurend te kunnen updaten, durft hij geen releaseplannen voor die twee platformen te noemen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou