Tribes: Ascend werd aanvankelijk onthuld voor PC en Xbox 360. Toen werd aangekondigd dat het een free-to-play-game zou worden, stond een spelcomputerversie echter op losse schroeven; het free-to-play-businessmodel wordt momenteel nog niet door Microsoft ondersteund.

Harris bevestigt dat Microsoft spreekt met ontwikkelaars over free-to-play-mogelijkheden. Dat model vereist dat ontwikkelaars regelmatig updates kunnen uitbrengen, hun game gratis kunnen aanbieden en items in-game kunnen verkopen voor kleine bedragen. Die mogelijkheden zijn er nog niet.

Beleid

Harris zegt dat de game ook voor PlayStation 3 uit kan komen, maar ook Sony zal zijn beleid dan eerst moeten aanpassen. Net als Microsoft werkt het bedrijf daaraan, meldt Harris. Zolang hij niet weet hoe dat beleid er uit gaat zien en in hoeverre Sony en Microsoft de free-to-play-ontwikkelaars tegemoet komen, met name op het vlak van de mogelijkheid om een game voortdurend te kunnen updaten, durft hij geen releaseplannen voor die twee platformen te noemen.