Treyarch-testers: We worden behandeld als tweederangs burgers

Treyarch-testers: We worden behandeld als tweederangs burgers

Verschillende testers van Call of Duty: Black Ops 4 zeggen behandeld te worden als tweederangs burgers door Treyarch. Ze moeten onder andere apart lunchen en maken geen aanspraak op bonussen.

Kotaku heeft een artikel gepubliceerd over de werkomstandigheden bij Treyarch, waarin verschillende anonieme QA-testers van Call of Duty: Black Ops 4 vertellen dat ze worden behandeld als tweederangs burgers. Zo werken de testers onder andere op de tweede verdieping, terwijl de rest van de werknemers zich op de eerste verdieping bevindt. Sommige QA-testers beweren bovendien dat ze lunchen op een apart tijdstip, niet mogen praten met ontwikkelaars en hun auto moeten parkeren op een aparte parkeerplaats, welke verder weg ligt van het kantoor.

Een van de QA-testers zegt tegen Kotaku dat ze maar maximaal twintig minuten aanwezig mochten zijn op een feest van Treyarch en werden aangeraden om niet te drinken, omdat ze nog moesten werken. "Het is niet leuk, maar we zijn dit soort 'regels' tegenwoordig gewend van Treyarch, wanneer er feestjes worden georganiseerd", aldus de tester. Een andere werknemer was zelfs verrast dat de QA-testers überhaupt waren uitgenodigd voor het feest.

Volgens beoordelingen op Glassdoor en verklaringen van medewerkers tegen Kotaku, verdienen de QA-testers bij Treyarch ongeveer 13 dollar per uur en werken ze gemiddeld 70 uur per week. Omdat de testers bovendien werken als freelancers en niet in vaste dienst zijn bij Treyarch, maken ze geen aanspraak op verschillende bonussen. Dit terwijl de nieuwe financiële directeur van Treyarch in januari nog een bonus van 15 miljoen dollar ontving.

Activision, het moederbedrijf van Treyarch, wil niet reageren op het gepubliceerde verhaal van Kotaku. Wel geven ze een statement, waarin ze zeggen dat Black Ops 4 mogelijk is gemaakt door de contributie van alle werknemers bij Treyarch. "Black Ops 4 representeert drie jaar van hard werken, creativiteit en passie van alle getalenteerde werknemers bij Treyarch. Het is belangrijk dat iedereen die werkt aan de game wordt behandeld met respect en dat hun bijdrage wordt gewaardeerd", aldus Activision.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Omdat de testers bovendien werken als freelancers en niet in vaste dienst zijn bij Treyarch" Niet geheel onbelangrijk, het leest eerder als dat Treyarch ze anders behandelt juist omdat het geen vast personeel is en niet specifiek omdat het testers zijn.

0
test

@gimbal2 Juist, en als ZZP-er is het logisch dat je anders behandeld wordt, naast dat je er zelf dus ook voor kiest.

0
test

Als QA-tester werd er mij altijd al door ons bedrijf gezegd "geloof ons, je wil geen klus als QA-tester in de game industrie". Dit was voor mij toch wel een doel als beginnende tester. Ik ben toen heel snel genezen van mijn werk-wensen. Bij alle bedrijven waar ik gewerkt heb werden wij op handen gedragen, mooi werk om samen een nog beter product te maken. Ergens snap ik echt echt echt niet dat dit in de gameindustrie niet gebeurd.

0

@Derper Je hebt wel een beetje geluk gehad denk ik, ik heb tester ook vaak genoeg als minderwaardige functie bestempeld zien worden. Het is sterk afhankelijk van de bedrijfscultuur.

0
test

@gimbal2 Ik merk vooral verschil in hoe je je al peroon opstelt in een team en hoe het team werkt inderdaad. Voordeel voor mij is wel dat ik altijd als externe (detacheer) werk dus. En dat, als het mij niet bevalt ik snel weg ben naar een volgende klus. De afgelopen jaren is er wel heel veel verbeterd. Dat komt denk ik dat het lastig was om een tester te behouden omdat mensen in nederland snel weggaan als je ze als vuil behandeld.

0

Aanbevolen voor jou