"Voor een platformproducent is dit probleem veel serieuzer en dit heeft dus veel grotere implicaties voor Sony dan voor ons", benadrukt Olin. Er zijn volgens Olin al verschillende beveiligingsmaatregelen in Black Ops ingebouwd om te voorkomen dat mensen met illegale versies van de game online gaan spelen. De geïmplementeerde beveiliging stond echter nog niet helemaal aan, dat was voor Treyarch echter een kwestie van een druk op de knop.

Olin zegt het argument van de hackers dat ze zelfgemaakte applicaties op de PlayStation 3 willen draaien te begrijpen, maar is geen voorstander van de actie. "Zij weten ook dat het een grotere invloed heeft op mensen die geen homebrew-applicaties willen draaien en op mensen die nu hun gamedata kunnen aanpassen [en daarmee illegaal verkregen games kunnen spelen]."

Strijd

Sony is verwikkeld in een strijd met de hackers. Onlangs heeft het bedrijf een aanklacht ingediend tegen hackersgroep Fail0verflow en hacker George Hotz. Hotz, online bekend als Geohot, heeft van de rechter nu een tijdelijk communicatieverbod opgelegd gekregen met betrekking tot de hack. Hij mag voorlopig niemand informatie verschaffen over de hack, zowel online als offline.