In de eerste Black Ops-game konden spelers al dedicated servers gebruiken, dus de basis ligt er volgens Lamia. Het gebruik van cheats speelt echter een rol bij de keuze of Black Ops 2 ook dedicated servers krijgt. "We houden van de flexibiliteit die dedicated servers in principe kunnen bieden. We willen ook graag dat de game gespeeld wordt zoals we deze de afgelopen jaren hebben gemaakt, we proberen de gulden middenweg tussen die twee dingen te vinden", aldus Lamia. 

De ervaring die het team heeft opgedaan met de eerste Black Ops-game, helpt volgens hem in de strijd tegen valsspeler, omdat het weet wat voor soort exploits gebruikt werden. "We hebben gezien wat mensen zoal doen in de game, als je dat wilt doen in een custom private match, ga je gang, maar als je in de community speelt, daar willen wij het zo leuk mogelijk houden voor iedereen."

Elite

Lamia kreeg daarnaast een vraag over de integratie van service Call of Duty: Elite in de PC-versie van Black Ops 2. Volgens hem is het aan uitgever Activision om te bepalen of de PC-versie van de game Elite ondersteunt. De game maakt "goed gebruik" van Elite, stelt hij, en er zijn "geen technische beperkingen" waardoor de service niet op PC zou kunnen werken. Black Ops 2 ligt op 13 november in de winkels.