Reznor: "Rob [Sheridan, de creative director van Nine Inch Nails] en ik werken tussendoor aan wat dingen en we hebben het over het uitgeven of ontwikkelen van games." Over de game zelf willen Reznor en Sheridan echter nog niet veel kwijt. "Laten we het zo stellen," vertelt Reznor, "het is een simpel idee. Een beetje dom, maar het kan leuk zijn. Het is iets dat ik zou kopen, iets dat een aantal regels ombuigt. Het idee is een beetje kinderachtig en smartass, maar was uiteindelijk te riskant voor een groot bedrijf dat meer geïnteresseerd is in 'Spider-Man 11' of 'Madden: This Year'."

Grote uitgevers

"Een paar jaar geleden brachten we het idee naar een aantal grote uitgevers, zoals Midway en Activision", aldus Reznor. "Deze vergaderingen waren een beetje deprimerend. Je ziet dat de mensen die deze studio's leiden dezelfde mensen zijn die bij muziekbedrijven zitten."

Over de vergelijking tussen uitgevers van games en muziek: "In een muziekbedrijf zitten geen mensen die van muziek houden, er zitten mensen die plastic discs willen verkopen. In de vergaderingen met de uitgevers merkten we dat er geen gamers zaten. Het zijn zakenmannen die het bedrijf in een winstgevende machine willen veranderen. Wat ze verkopen moet een bewezen franchise zijn die een bepaald bedrag binnenhaalt."

Gedesillusioneerd

Reznor is zelf niet vies van een potje gamen. "Ik ben oud, dus ik was daar sinds het begin, sinds de eerste Pong-machine. In onze studio verzamelden we een hoop arcademachines. We probeerden alle klassiekers zoals Metroid, Space Invaders en Robotron te krijgen. Ik heb ook alle huidige systemen en ik word nog steeds opgewonden om een lanceringsdag. Maar ik ben een beetje gedesillusioneerd over het type games die de grote bedrijven uitbrengen. Het zijn telkens dezelfde games met een nieuw laagje verf. Ik geloof niet dat iedereen het noodzakelijk vindt om een film te spelen, waar graphics belangrijker zijn dan gameplay. Dat is een angstaanjagende trend."

Nintendo en Sony

Reznor gelooft niet dat bewegingsgevoelige controllers de volgende stap in videogames betekenen. "Het is een interessant concept, het is cool om te hebben, maar ik denk niet dat het de toekomst van gaming is." Toch is Reznor positief over Nintendo. "Rob en ik zijn grote Nintendo-fans om een aantal redenen. [...] Nintendo maakt haar eigen games op een bepaalde manier dat het als kunst aanvoelt. Ze proberen niet iets anders te zijn, ze hebben hun eigen plek en zijn gewoon wie ze zijn. Als ik een game zou maken zou ik niet voor een realistische stijl gaan. Waar de lippen van mensen niet synchroon lopen met de ingesproken tekst en met vreemde aliasing."

De muzikant had ook nog wat te vertellen over Sony. "Ik ben geen grote fan van Sony. Hun hele strategie draait om het plaatsen van blu-ray-spelers in de huizen van mensen en de game-ervaring komt pas als laatste aan bod. Drie jaar later proberen ze een bewegingsgevoelige controller uit te brengen die een beetje beter is dan die van de Wii."