Volgens anonieme bronnen bij Joystiq heeft Sega een flink aantal projecten in de wachtkamer gezet. Zo zou de uitgever gestopt zijn met het financieren van zowel Gearbox' Aliens: Colonial Marines als Obsidians  Alien RPG.

Volgens diezelfde bronnen heeft ontwikkelaar Obsidian gisteren twintig werknemers op straat gezet. Hieronder zouden ook werknemers zijn die werken aan de RPG Alpha Protocol. Met de annulering van Alien RPG zou zelfs het voortbestaan van de hele studio op het spel staan.

In het geval van Gearbox zou Sega tijdelijk de geldkraan hebben dichtgedraaid. Het is nu onduidelijk of Aliens: Colonial Marines slechts in de wacht gezet is of helemaal zou worden geannuleerd.

Gisteren nog kondigde Sega aan dat Alien RPG en Aliens: Colonial Marines om strategische redenen uitgesteld waren tot 2010, na de release van een nieuw aangekondigde Alien vs. Predator-titel. Deze geruchten spreken dat tegen. De geruchten komen niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel, aangezien de Japanse uitgever al eerder liet weten flink te gaan bezuinigen.

Aliens: Colonial Marines