In de tijd waarin sequels en franchises hoogtijdagen vieren is het een opluchting om nog eens een spel te zien dat zich afspeelt in een uniek universum. Scrapland is zo'n spel, ontwikkeld door Mercury Steam, een Spaanse ontwikkelaar bestaande uit een aantal medewerkers van Rebel Act Studios, de firma achter Severance: Blade of Darkness.

Om je alvast kennis te laten maken met de bijzondere wereld en de knotsgekke karakters die men voor Scrapland verzonnen heeft kan je een kijkje nemen op de flashy officiële website van het spel alwaar je tevens de eerste screenshots van het spel aantreft naast de nodige informatie over de gameplay. Zo zal je compleet vrij zijn in het verkennen van de spelwereld en kan je zelf kiezen of je je wil concentreren op het verhaal of gewoon wat aan wil modderen. Het spel mixt gevechten met racing op een bijzondere manier:Furious 3D combat with extreme gunships. Experience the perfect blend between the wildest combat and the fastest races seen to date. Custom-made gunships, amazing weapons, incredible flight and attack/defence manoeuvres. A new standard in combat games. Single and multiplayer over LAN and Internet.

Het spel klinkt enigszins als een komische, futuristische variant van Grand Theft Auto en de makers beloven ons alvast dat het spel in 2004 klaar zal zijn. We wachten in spanning af.