Transport Tycoon-achtige Train Fever komt 5 september | Gamer.nl

Transport Tycoon-achtige Train Fever komt 5 september | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Train Fever gaat 24,99 euro kosten en is al voor te bestellen op onder meer Steam. In de game beginnen spelers rond het jaar 1840 en is het aan hen om de eerste spoorlijnen aan te leggen en steden met elkaar te verbinden. Gaandeweg de game komen er meer voertuigen beschikbaar en is het onder meer mogelijk om tramlijnen en busroutes aan te leggen. 

Train Fever is ontwikkeld door het Zwitserse Urban Games en dit is hun eerste project, dat via de crowdfundingsite Gambitious is gefinancierd. Mensen die via dat platform in de game hebben geinvesteerd, krijgen uiteindelijk een deel van de opbrengsten van de game terug. Vorig jaar interviewde Gamer.nl al eens Basil Weber van Urban Games over Train Fever.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou