Crash Bandicoot en Spyro The Dragon waren voor de eerste Playstation wat Ratchet & Clank en Jak & Daxter voor de Playstation 2 zijn. Nadat Naugty Dog en Insomniac besloten om Crash en Spyro, en de Playstation, voor gezien te houden, werden de twee platformhelden door Vivendi Universal Games opgepikt en gingen ze multiplatform. Het succes van de reeks in de oorspronkelijke Playstation-exclusieve vorm werd echter nooit behaald, maar Vivendi geeft nog niet op en komt eind dit jaar met opvolgers in beide gamereeksen.

Crash: Twinsanity en Spyro: A Hero's Tail moeten het opnemen tegen Sony's platformoffensief met onder Jak 3, Ratchet & Clank 3 en Sly 2. Het enige voordeel dat Vivendi lijkt te hebben tegenover deze games, is dat de nieuwe Crash en Spyro games ook op respectievelijk Xbox en Xbox/Gamecube verschijnen.

Vandaag zijn de E3 trailers van beide games online verschenen en het is toch wel even schrikken. Waarschijnlijk heeft men bij Vivendi Universal Games gedacht dat, om de kwaliteit van de Playstation games van weleer te behalen, men de graphics terug naar dat niveau moest brengen. Maar desondanks lijkt ons vooral de nieuwe Crash game een erg lollige aangelegenheid te gaan worden. Download de Crash Twinsanity en Spyro: A Hero's Tail trailers en oordeel zelf.