Het concept van The Sims is inmiddels wel bekend: maak een degelijke game die een groot publiek aanspreekt en geef vervolgens een x aantal uitbreidingen uit om de kas te spekken. Zo geldt het ook voor de Xbox. Sims: Bustin' Out. Het systeem van een eigen huisje, boompje, beestje bouwen is hetzelfde, maar je hebt leuke nieuwe objecten zoals nieuwe looks, andere characters en verschillende features die je kunt unlocken.

Het is in deze Sims versie mogelijk om lekker de deur uit te gaan en een feestje geven, even te buurten of gewoon lekker je eigen gang gaan. Dit in tegenstelling tot de andere Sims versies waar je vaak deze vrijheid niet had. Het leuke en handige voor de console versie is dat je al je games kun saven op een memorycard en overal mee naar toe kunt nemen.

Ook zitten er in de console versie een heleboel nieuwe characters om mee te babbelen, of waar je juist voor op moet passen. Het gaat hier vooral om socializen en de benodigde kunsten om dit te beoefenen zijn allemaal te unlocken of te verkrijgen. In het volgende filmpje kom je meer te weten over de sociale interactie tussen de characters.

Met dank aan Yoram voor het melden van dit nieuws.