Ratchet & Clank is een van de leukste platformers op de PS2 en was bij de release eind vorig jaar dan ook meteen een hit. Voor de fans van het spel is er alvast goed nieuws, want binnen afzienbare tijd zal de opvolger, Ratchet & Clank: Going Commando, reeds voor je klaar staan. In november 2003, exact een jaar na het origineel, zal het spel in de winkels moeten liggen.

Met zo'n snelle opvolger is het dan ook niet verbazingwekkend dat Ratchet & Clank: Going Commando niet echt veel verschilt van z'n voorganger. Niet dat dit meteen een ramp is, want Ratchet & Clank haalde al bijna alles uit de PS2 wat erin zat en ook op het gebied van gameplay hadden we weinig te klagen, dus echt erg vinden we het niet wanneer de opvolger op dezelfde voet doorgaat als het origineel.

Toch heeft Going Commando heel wat nieuws te bieden. Zo heeft men 20 nieuwe planeten voor je bedacht, elk met haar eigen flora en fauna, look en feel. Ook heeft men 20 nieuwe wapens toegevoegd aan het al immense arsenaal van het eerste deel. Daarnaast heeft men, in pure RPG stijl, de nodige karakterontwikkeling in het spel gestopt zodat je steeds sterker wordt naarmate het spel vordert. In de nieuwe trailer krijg je alvast een voorproefje van de nieuwe planeten, wapens en vijanden voor je kiezen.