Hoewel de racegame Grand Raid Offroad vorig jaar al werd aangekondigd voor de PC en de huidige consoles, vermeldt de officiële website inmiddels dat de game momenteel in ontwikkeling is voor de PC en next-gen consoles. Dit betekent, dat de current-gen versie hoogstwaarschijnlijk is laten vallen en dat men bij ontwikkelaar Osobo heeft besloten de next-gen hardware te gebruiken, om het beste te halen uit de game.

Deze keuze is overigens niet zo vreemd, want in Grand Raid Offroad zal het mogelijk zijn om met offroad auto's te racen in landschappen die per stuk tot wel 10.000 vierkante kilometer groot kunnen zijn. Tel daarbij ook nog eens de volledige schademodellen van de auto's en de realistische physics en effecten op, en de keuze voor next-gens is niet zo vreemd.Features:

- Rivers, forests, mountains or deserts: high definition landscapes with more than 10 000 square kilometres, each fully modelled.

- Up to 20 000 km of vast roads, highways or walkways per track.

- Trucks, pickups SUVS: 30 fully adjustable 4WD vehicles with complete damage simulation.

- 6 worlds totalling more than 40 tracks

- Several game modes: Raid or course, but also race, specials, free run stunt, catch the flag, keep the flag, baja.

- Climatic changes in real-time

- A wonderful environment due to realistically generated biospheres

- Every place is unique, as every tree, every rock or cloud.

- Online.Op de officiële site van Grand Raid Offroad is inmiddels een trailer te zien, die de grootsheid van de game weergeeft. Ook zijn er een aantal nieuwe screenshots te bewonderen. Hier is alles te bekijken. Een releasedate van de game is nog niet bekend.