De laatste tijd verschijnen er steeds vaker films gebaseerd op een computerspel. Ook Autobahn Raser, gebaseerd op de gelijknamige racegame van Davilex, is zo'n film. Op 19 februari gaat deze film in Duitsland in de bioscopen draaien en hoewel de kans érg klein is dat deze film ooit in Nederland te zien zal zijn, kunnen we wel van de trailer genieten. De film draait vooral om droge humor, veel blikschade en populaire jongeren. De trailer is in verschillende formaten te downloaden bij Gbase.

Davilex speelt leuk in op de film door een 'Spiel zum film' uit te brengen die tegelijk met de film in de winkels zal liggen, waarvan hieronder een screenshot. Dit spel zal zich niet enkel tot de autobanen beperken, maar biedt ook de mogelijkheid door steden als München en Hamburg heen te racen.

In Nederland is er een met Autobahn Raser vergelijkbaar spel, A2 Racer genaamd. We zien ons al een kwalitatief hoogstaande Johan Nijenhuis film voor ons, met in de hoofdrollen topactrices als Georgina Verbaan. Bij de bezinepomp zal de pompbediende, gespeeld door niemand minder dan Wilbert Gieske, keihard "Extra Benzine" roepen wanneer er een auto voor een tankbeurt langs komt.