Bij de Russische ontwikkelaar Akella is men behoorlijk geobsedeerd door boten. Men heeft reeds Sea Dogs en Pirates of the Caribbean op haar naam staan en heeft momenteel nog een drietal andere games met boten in de hoofdrol, in ontwikkeling.

Eén daarvan is PT Boats, waarin je de controle krijgt over een boot en haar crew tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kunt al het afweergeschut van je boot besturen, van de anti-aircraft wapens tot de torpedo's. Er staan zowel losstaande missies spelen als een carrière, waarbij je als officier de gehele oorlog zult doorlopen en in rang zult stijgen, tot je beschikking. Heel het spel is historisch zo accuraat mogelijk en men heeft daarvoor een beroep gedaan op 1C/Maddox Games, bekend van de flightsim IL-2 Sturmovik.

Wederom staat de geprezen Storm engine, versie 2.5 alweer inmiddels, van Akella in voor de prachtige weergave van het water, dat rustig op en neer golft terwijl de boten onderling in een heftig gevecht verwikkeld zijn. De nieuwe trailer geeft je alvast een impressie van wat je op grafisch gebied te wachten staat en is te downloaden vanaf de officiële website, zowel in low- als highres.