Met de komst van de volgende generatie consoles zijn alle ogen gefocust op de technische wondertjes die daar uit voort komen. De Engelse ontwikkelaar Criterion hoopt ons echter nog één keer te verbazen met hetgeen de goede oude Playstation 2 en Xbox toe in staat zijn. Black belooft namelijk dé mooiste first-person shooter van deze (of is het al de vorige?) generatie consoles te worden.

Qua gameplay staat je vooral non-stop actie te wachten. Geen puzzels, liften of andere kunstgrepen om de gameplay wat variatie te bieden, maar schieten tot je erbij neervalt. De variatie komt in Black juist uit het schieten zelf en de volledig te vernietigen omgeving, die je in je tactisch voordeel kunt gebruiken. Kogels laten stuiteren via de muren, brokstukken op je tegenstanders doen belanden, het kan allemaal in Black.

EA heeft een nieuwe trailer beschikbaar gesteld die een bosrijke buitenlocatie uit het spel laat zien. Hiermee zien we voor het eerst beelden uit Black die zich niet in een stedelijke of binnenlocatie situeren. Net als de stad, ziet ook het bos in Black er erg mooi uit. Surf dus naar Worthplaying om de trailer binnen te trekken.