De mensen die al een tijdje bezig zijn met computergames herinneren zich vast nog The 7th Guest, een puzzelspel dat zich afspeelde in een verlaten huis een dat een heel creepy sfeer over zich had. In het spel liep je pre-rendered door het huis heen en kon je op verschillende tafels en bij verschillende aparaten puzzels vinden die opgelost dienden te worden om zo nieuwe kamers in het huis beschikbaar te krijgen. Tijdens dit gebeuren werd de speler een enorm spookachtig verhaal uit de doeken gedaan.

In 1995 verscheen een vervolg op dit spel onder de naam The 11th Hour. Grafisch was het allemaal een stuk mooier en het verhaal op de achtergrond werd door FMV-acteurs duidelijk gemaakt. Maar het spel had verder weinig nieuws te bieden, doch de puzzelfanaten wisten de 4 cd's waarop het spel verscheen te verslinden.

Nu heeft Just Adventure een trailer online van The Collector, het volgende deel in deze reeks dat zich niet meer in het manson van Dr. Strauf afspeelt maar in een kunstgallerij waarbij de schilderijen tot leven komen. De trailer laat alvast zien wat we kunnen verwachten, en dat is volgens mij niet veel bijzonders. De gallerij is nog steeds een pre-rendered aangelegenheid net als het huis destijds, maar de spooky sfeer is er vanaf. Wat overblijft zijn een aantal puzzels, waarvan er een wel erg veel op Het Betoverde Doolhof lijkt. De fans kunnen desalniettemin de 86 MB grote trailer downloaden.