Spartan: Total Warrior is een nieuw spel van Creative Assembly, de ontwikkelaar achter de Total War games op de PC. Spartan is een spin-off van deze reeks, speciaal ontwikkeld voor consoles. Zoals de naam Total Warrior al doet vermoeden, concentreert Spartan zich op één enkele held, waar je als speler de directe controle hebt. Als deze speler neem je deel aan de gigantische veldslagen zoals we die ook uit de diverse Total War PC games kennen.

Spartan: Total Warrior neemt iets meer een loopje met de realiteit dan de Total War games deden. Zo zullen er in Spartan diverse mythologische monsters aanwezig zijn, die ook deelnemen aan de gevechten. Als speler ben je een door de goden verkozen krijger die het tij in de oorlog dient te keren. Je arsenaal aan vechtbewegingen is behoorlijk uitgebreid, met aanvallen voor dichtbij en veraf, speciale finishing moves, beschermende moves en natuurlijk diverse combo's om het geheel compleet te maken.

Het eerste filmpje van Spartan toont behoorlijk wat high-res ingame beelden en geeft dus meteen goede indruk van wat je van het spel kunt verwachten. Je dient daarvoor wel 110 MB binnen te lurken, wat je kunt doen bij Worthplaying. Spartan verschijnt in september op PS2, Xbox en GameCube en zal worden uitgegeven door Sega.