In Europa is Shadow Hearts: Covenant, het tweede deel in deze RPG reeks van Azure, vorige week op de markt gekomen. In Japan mag men inmiddels alweer uitkijken naar het derde deel, dat de naam Shadow Hearts: From the New World zal dragen. Het spel speelt zich iets na zijn voorganger af en verruilt het Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog voor de Verenigde Staten, alwaar je onder andere een bezoekje zult brengen aan Chicago, de Grand Canyon en New York.

De hoofdrol in From the New World is weggelegd voor een detective die, naar pure Japanse traditie, net de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt. Hij heeft in een ongeluk zowel zijn vader, zijn zus en zijn geheugen verloren. Als detective moet hij een voortvluchtige crimineel zien te traceren. Wanneer hij dan eindelijk bij deze crimineel in de buurt is, wordt de crimineel door een raar beest opgegeten. Al snel is onze tiener-detective verwikkeld in een wereld vol vreemde, angstaanjagende beesten.

Zoals het verhaal al doet vermoeden, neemt ook het derde Shadow Hearts deel de krankzinnige verhaallijnen van de vele Japanse RPG's, weer enigszins op de hak door er nog een flinke scheut onzin bovenop te gooien. Het andere kenmerk van Shadow Hearts, de Judgement Ring, is ook opnieuw van de partij. Hiermee wordt opnieuw een mix gemaakt van klassieke turn-based gevechten met een klein arcade-element.

Bij IGN kun je de eerste trailer van het spel binnen streamen, waarin de nodige ingame en CGI footage te bewonderen is. In Japan mogen ze van de zomer al genieten van Shadow Hearts 2, naar verwachten moeten we in Europa nog minstens tot 2006 op dit derde deel wachten. Maar met het tweede deel net in de winkels, geeft ons dat ruim de tijd om eerst die volledig uit te spelen.