Een nieuwe dag, een nieuw stel nummers die aangekondigd zijn voor Guitar Hero World Tour. Het gaat deze keer om drie nummers die speciaal voor de game opnieuw in de studio zijn opgenomen door betreffende bands en een geheel nieuwe track van rockband The Smashing Pumpkins.

Van The Sex Pistols, die in de vorige editie van Guitar Hero al de smaak te pakken hadden met "Anarchy in the UK", mogen we deze keer "Pretty Vacant" verwachten. De gitarist van MC5, Wayne Kramer, heeft opnieuw de vaak gecoverde hit "Kick Out the Jams" opgenomen in samenwerking meet Jerry Cantrell van  Alice in Chains en Gilby Clark van Guns 'N' Roses. Motorhead speelt opnieuw "Overkill". Uiteindelijk zullen het natuurlijk de spelers zijn die met gitaren, microfoon en drumstel een nieuwe draai aan de nummers geven.

Tevens is bekendgemaakt dat de nieuwe single van The Smashing Pumpkins, "G.L.O.W.", samen met eerder uitgegeven nummers "1979" en "The Everlasting Gaze" te downloaden zullen zijn na de uitgave van World Tour later dit jaar. Andere downloads zijn onder andere het nieuwe Metallica album, "Death Magnetic" en materiaal van R.E.M.