De Franse racegame TrackMania Nations werd twee jaar geleden een gigantisch succes, omdat het een gratis downloadbare mutliplayergame was. Nog steeds wordt de game veelvuldig gespeeld en worden vette stunts uitgehaald met de onverwoestbare wagentjes. Een betaalde versie van de game, genaamd TrackMania United, bleef dan ook niet lang uit.

Ook de gratis versie TrackMania Nations krijgt een vervolg in de naam TrackMania Nations Forever, die vanaf vandaag gratis te downloaden is. Om het multiplayeraspect te optimaliseren hebben de mensen bij Nadeo tevens besloten om een gratis add-on uit te brengen voor TrackMania United, die de game zal omvormen naar TrackMania United Forever.

TrackMania Nations Forever en TrackMania United Forever smelten hierdoor samen. Dit houdt kortgezegd in dat spelers van beide versies nu online tegen elkaar kunnen spelen. Het kan echter vooralsnog alleen op de map Stadium. Of er in de toekomst meer maps zullen verschijnen waarop beide versies elkaar zullen ontmoeten is nog niet bekend.

De game nog nooit gespeeld? Het is zeker de moeite waard en gratis te downloaden via de TrackMania website.