Red Octane heeft besloten wat meer informatie los te laten over de aankomende Guitar Hero II die eind dit jaar uit moet komen op de PlayStation 2. Wat betreft de tracklist zal deze ongeveer 55 titels bevatten waarvan 40 nummers origineel zijn en 15 nummer een compositie zijn. Een aantal titels zijn inmiddels gelekt:

Join the Fisherman - PrimusPsychobilly Freakout - Reverend Horton HeatStrutter - KISSWar Pigs - Black SabbathWho Was in My Room Last Night - Butthole SurfersYou Really Got Me - Van HalenYYZ - Rush

De geruchten gaan dat groepen als Tenacious D, Tool, Lynard Skynard, Iron Maiden en zelfs ACDC misschien van de partij zullen zijn in de tracklist. Opvallend is het gerucht dat de theme van Megaman ook speelbaar zou zijn.

Wat betreft de moeilijkheidsgraad zal deze ook opgeschroefd worden. In Guitar Hero waren enkel akkoorden met twee knoppen mogelijk, in de opvolger zal het mogelijk zijn akkoorden te maken met drie knoppen.

Voor de multiplayer zal er ook een nieuwe cooperatiemodus zijn waarbij twee spelers samen moeten spelen maar waarbij een ieder of de bas of de lead guitar voor zijn rekening neemt. De spelers delen dezelfde star power bar en de health bar. Daarnaast zullen spelers ook kunnen kiezen uit de Traditional Versus, Full Versus, Survival Mode, Carriere Mode of de Handicapped Match.