Eerder dit jaar kwam Sony met de karaokegame SingStar op de proppen, wat in veel woonkamers voor vermakelijke momenten wist te zorgen. Het grootse minpunt was echter het beperkte aantal liedjes, 30 stuks, waardoor je de meeste liedjes na een aantal feestelijke avondjes eigenlijk te vaak gehoord had.

Daarom komt Sony eind dit jaar met SingStar Party, de tweede game in de SingStar reeks, met wederom slechts dertig nieuwe liedjes. Hiertussen enkele klassiekers als Bob Marley's No Woman No Cry en Video Killed The Radio Star van Buggles. Echte zangeressen kunnen zich uitleven met Fallin' van Alicia Keys en lekker rocken kun je met het swingede Take me Out van Franz Ferdinand. Helaas is de hoeveelheid onbekende liedjes wel ietwat toegenomen, maar dat biedt allicht juist een extra uitdaging voor veel spelers:Alicia Keys - Fallin'

Ashford & Simpson - Solid

Bill Withers - Ain't No Sunshine

Blu Cantrell - Hit 'Em Up Style (Oops!)

Bob Marley - No Woman No Cry

Buggles - Video Killed The Radio Star

Busted - Year 3000

Cyndi Lauper - Girls Just Wanna Have Fun

Destiny's Child - Survivor

Dido - White Flag

Duran Duran - Hungry Like The Wolf

Elton John & Kiki Dee - Don't Go Breaking My Heart

Elvis - Way Down

Franz Ferdinand - Take Me Out

George Michael - Faith

Jamiroquai - Cosmic Girl

Javine - Real Things

Kylie Minogue - I Should Be So Lucky

Little Richard - Tutti Frutti

Maroon5 - This Love

Natasha Bedingfield - Single

Pink - Just Like A Pill

Scissor Sisters - Take Your Mamma

Sonny & Cher - I Got You Babe

Spandau Ballet - Gold

Spice Girls - Who Do You Think You Are

The Beautiful South - A Little Time

The Foundations - Build Me Up Buttercup

The Police - Every Breath You Take

Tiffany - I Think We're Alone NowHet aantal gamemodes is ook lichtjes uitgebreid, met onder andere het nieuwe First To The Post, waarbij twee spelers het tegen elkaar opnemen en het erom gaat als eerste een bepaalde score te behalen. In de partymode is het tevens mogelijk om één enkele keer een liedje te skippen dat je niet aanstaat, iets wat bij de originele SingStar een groot gemis was.

Het spel wordt wederom gebundeld met twee USB microfoons, maar voor de mensen die het origineel al hebben, is er ook een stand-alone versie. Voor deze laatste groep is het ook mogelijk de liedjes van het origineel te spelen met de nieuwe features uit het nieuwe deel, waardoor het totaal aantal liedjes op 60 komt.