Tower defense met speelgoedsoldaten in Toy Soldiers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het slagveld bevindt zich op een grote tafel in een kinderkamer en komt tijdens het spel tot leven wanneer soldaten, vliegtuigen en artillerie elkaar beschieten. De gevechten zijn gesitueerd tijdens de Eerste Wereldoorlog en al het gebruikte wapentuig is authentiek, zij het in een speelgoedvariant.

Toy Soldiers onderscheidt zich van andere tower defense-games doordat de speler niet alleen afweergeschut plaatst, maar ook actief deelneemt aan de strijd. Elk onderdeel van de krijgsmacht is zelf te besturen, waardoor het spel soms weer lijkt op een actiegame dan een strategiespel.

Xbox Live Arcade

Toy Soldiers wordt ontwikkeld voor Xbox Live Arcade door ontwikkelaar Signal Studios, een recent opgerichte studio in Seattle, onder de vlag van Microsoft Game Studios. Wanneer het spel zal verschijnen is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou