Diverse andere ontwikkelaars en uitgevers hebben succesvol op de verschillende merken van het failliete Atari geboden, zo blijkt uit nieuwe documenten. Zo heeft Wargaming ook Master of Orion gekocht. Rebellion Interactive heeft de Battlezone- en Moonbase-franchise gekocht. Tommo bood succesvol op Fatty Bear's Birthday Surprise, Humongous en Math Gran Prix, terwijl Stardock Systems de Star Control-franchise heeft gekocht. Epic Gear tenslotte bood op de Backyard Sports-reeks.

Hoewel documenten aangeven dat de diverse franchise naar de bieders gaan, zijn de deals nog niet helemaal rond. Mochten deals in het water vallen, dan gaat Total Annihilation naar Uber Entertainment. Dit is de ontwikkelstudio die momenteel bezig is met een spirituele opvolger van Total Annihilation: Planetary Annihilation

Atari

Het failliete Atari begint in mei met het verkopen van zijn assets. Darksiders-uitgever Nordic Games kocht eerder al de rechten op Desperados en Silver van Atari. Het is nog niet bekend waar franchise als RollerCoaster Tycoon en Test Drive heen gaan.