Total Annihilation was echt mijn game een tijdje geleden, de fantastische gameplay en voor die tijd goede graphics. Nadat we internet hadden werd het nog leuker omdat je ranks had en het universem moest veroveren aan de core of arm zijde(Galactic War) TA is voor mijn mening echt een perfecte game geweest van Cavedog. Ik heb ook nog een tijdje zitten te wachten op het vervolg van de normale TA maar die zal er waarschijnlijk nooit meer komen.

Een week geleden mailde ik de uitgever van Cavedog en die hadden te vertellen dat ze nergens meer vanaf weten en dat Cavedog overleden is. Ik dacht dat er maar een aantal mensen overbleven en nog aan TA2 werkte, maar dit is niet meer het geval.

Gamespy heeft Total Annihilation in hun hall of fame geplaatst wat een eervolle vermelding natuurlijk is voor alle ex-medewerkers van Cavedog. Vlak voordat Cavedog overleed heeft Gamespy nog iemand overgenomen voordat dit bedrijf tenonder ging(dit is de schrijver van het verhaal op GameSpy.) Wat ik toch intressant vond in deze lappen text was vooral toen ze over de canceling van Amen gingen praten. Amen zou ook een game van Cavedog worden die erg verwacht werd door het publiek en de pers. De ontwikkeling van deze game is gestopt vanwege TA2 waar ze verder mee zouden gaan.

There are still rumblings of a sequel here and there, and in fact a January 2000 press release specifically explained that Cavedog was canceling Amen with the intention of focusing on Total Annihilation 2. There was never any word, however, as to how far the company went with those plans.

Boneyards was een fantastische plek om deze game te spelen en ik ken nog steeds mensen die deze game online spelen via Zone van microsoft, omdat Boneyards is overleden nadat de webmasters ervan de hoop hebben opgegeven en geen maps meer maakte voor Galactic War.