And the saga continues. Nadat in juni gesprekken tussen het Blu-ray en HD-DVD kamp stuk waren gelopen, zijn sinds kort van uit de kant van Toshiba weer geluiden te horen over een eventueel vereniging tussen het Blu-Ray en HD-DVD format. Toshiba's topman Yoshihide Fujii zei tijdens een pers conferentie namelijk: “No intention of giving up on creating a single format”. Ook zei hij dat Toshiba flexible is en eventueel bereid is compromissen te sluiten.

Deze uitspraak komt trouwens niet uit het niets, want een dag voor de pers conferentie hebben Microsoft en Intel bevestigd dat zei het HD-DVD format ondersteunen. Snel daarna lieten Hewlett Packard en Dell uit het Blu-ray kamp weten verbaasd te zijn dat de twee eerder genoemde partijen niet meegaan in de conclusie die in de computer industrie is getrokken. Namelijk, dat Blu-ray dé techniek is om mee verder te gaan. Ook andere niet zo aardige uitspraken werden gedaan. Microsoft wil echter wel een verenigde technologie, maar staat aan de kant van HD-DVD als er een “format war” uitbreekt.

Toshiba laat alvast weten dat de deadline voor de onderhandelingen pas eind dit jaar is afgelopen en dat er dus nog tijd is om tot overeenstemming te komen. Daarna zal het concern beginnen met het produceren van HD-DVD's.