Torment: Tides of Numenera uitgesteld door succes Wasteland 2 | Gamer.nl

Torment: Tides of Numenera uitgesteld door succes Wasteland 2 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Torment zou in de eerste helft van 2015 verschijnen, maar is nu aan het einde van volgend jaar pas beschikbaar. "Wasteland 2's succes op Steam Early Acce heeft ons de mogelijkheid gegeven de game te verbeteren, waardoor Torment ook langer in preproductie zat", zo legt project lead Kevin Saunders uit.

"Zo hebben we meer tijd gehad om prototypes te maken, onze gereedschappen te verbeteren, enzovoorts, voordat we de game echt gingen maken. Dit is eigenlijk goed nieuws voor alles... behalve de releasedatum." Volgens Saunders zorgt het succes van Wasteland 2 er dus voor dat het team nog beter voorbereid aan Torment begint, maar dat gaat wel ten koste van de eerder gestelde releasedatum.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou