Nieuws

Torchlight Frontiers komt niet meer in 2019 uit

Game verschijnt op pc, PS4 en Xbox One

Geschreven door Michel Musters op
De actie-rpg Torchlight Frontiers komt niet meer dit jaar uit.

Dat liet Max Schaefer, de mede-oprichter van Blizzard North en CEO van Echtra Games, afgelopen weekend weten aan PC Gamer tijdens een Path of Exile-fanevenement in Nieuw-Zeeland.

De release in 2019 werd 2,5 jaar geleden geopperd, maar dat is dus niet meer haalbaar. "We hebben er geen update aan gegeven, en dat hadden we waarschijnlijk wel moeten doen. Maar we hebben niets specifieks om te vertellen. We passen wat elementen van de game aan op dit moment en het is lastig om daar specifiek over te zijn. Maar de ontwikkeling gaat gewoon door en het wordt elke dag beter. We zijn er heel enthousiast over. We wachten op het juiste moment om veel informatie tegelijk naar buiten te brengen."

Torchlight Frontiers volgt de vorige twee Torchlight-games op en bevat een gedeelde, permanente spelwereld voor gamers. Spelers gaan er samen met hun huisdier op uit om zich een baan door de game te vechten. Diverse mensen die aan de Torchlight- en Diablo-games hebben gewerkt, zitten in het ontwikkelteam> De game moet uitkomen op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Review: Wooting Two - Een toetsenbord met het beste van twee werelden Tien extra games voor Google Stadia-lancering onthuld
7

Reacties op: Torchlight Frontiers komt niet meer in 2019 uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  darkmanwls

  • 18 november 2019 12:08
  Ik vind het heel raar dat ze dit notabene op het fan evenement van een andere developer, voor een concurrerende game in hetzelfde genre gaan aankondigen.
  Het komt op mij een beetje over als "oh damn ze komen met path of exile 2 (waar blijft jullie nieuws hierover gamer.nl?) dan moeten wij onze game nu nog niet uitbrengen maar ook nog maar wat verbeteren"

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xeros

  • 18 november 2019 13:53
  Vind ik ook vrij appart dat er niets over Exilecon geschreven wordt door Gamer.nl.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 18 november 2019 14:10
  @xeros Ja inderdaad, en dan weer wel een random bericht over Torchlight frontiers, een game die ik al een hele poos geleden door heb gestuurd naar gamer.nl maar toen niets mee gedaan is. Ik vind de keuze voor artikelen hier soms echt zo random.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mewhywhy

  • 18 november 2019 21:10
  Path of exile 2 is path of exile 1 met een nieuwe campaign en wat verbeterde systemen die al eerder uitkomen. Ik zou het ook niet posten om eerlijk te zijn, Diablo 4 / torchlight zien er veel beter uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 18 november 2019 23:39
  @Mewhywhy Het is wel iets meer dan dat. Bovendien is Path of exile een van de meest gespeelde F2P games ter wereld en vrijwel iedereen die het speelt en ook doorzet, want toegegeven, het is niet heel noob friendly, zegt dat het VEEL beter is dan Diablo. Diablo is namelijk simplistisch en beperkt. Path of exile heeft veel meer mogelijkheden. en wordt constant doorontwikkeld. De game die het nu is is al compleet anders dan een jaar geleden. En zeggen dat deel 2 alleen wat extra content is dan onderschat je t gruwelijk.

  Deel 2 is namelijk niet deel 1 met wat extra's. als deel 2 uitkomt wordt deel 1 gelijkgetrokken aan deel 2 zodat je niet al je progress kwijt bent, en de 2 games zullen een gedeelde end game hebben.

  En met "Diablo 4 / torchlight zien er veel beter uit" bedoel je hopelijk toch niet het puur grafische? want ook daar is de game allang niet meer wat het in t begin was, en veel 2 heeft een sterk verbeterde grafische engine. (en deel 1 zal dan ook in die nieuwe engine draaien)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mewhywhy

  • 19 november 2019 00:05
  @darkmanwls Een van de meest gespeelde ARPG's F2P zul je bedoelen waarvan er volgens mij ook maar echt 2 zijn (PoE & Lost Ark Russia) Anders noem ik titles zoals Runescape League of Legends Hearthstone en nog tientalle andere f2p games die meer mensen hebben dan PoE.

  Over simpel spelen heb je het waarschijnlijk over Diablo3 en dat was inderdaad erg simpel tenzij je wilt min-maxen voor world ranking (grift) maar Diablo2 is een ander verhaal en ze willen juist naar die roots terug. Zo ingewikkeld als de talent tree system als PoE zal het nooit worden maar daar kiest Blizzard juist voor zodat het meer mensen trekt. En Diablo3 wordt sinds recent elk seizoen aan gewerkt met nieuwe sets/affixes/items en class balancing dus ze zijn er wel weer mee bezig na lange tijd van niks doen. Maar niet op het niveau van PoE dat is zeker waar hopelijk gaat dat veranderen met DIablo 4.

  En met het ziet er veel beter uit bedoel ik grafisch maar ook meer in de zin van het hele pakket, bij POE2 (heb live de aankondiging bekeken) en wat ik zag was een nieuwe campaign en wat reworks (socket systeem / skill systeem) voor de rest was alles het zelfde en dat was ook duidelijk gezegd dat endgame precies het zelfde zal zijn dus niet echt een PoE2 maar meer een expansion naar mijn mening.

  Diablo 4 is gewoon echt een andere game dan Diablo 3.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 19 november 2019 12:52
  @Mewhywhy Dat er andere games zijn die meer gespeeld worden maakt het niet onwaar dat PoE een van de meest gespeelde F2P games is. ik zei niet dat het DE meest gespeelde is.
  Dat Diablo 2 niet zo simpel was weet ik ook wel, maar het skill systeem van d4 is al van allerlei kanten geanalyseerd, en tenzij het nog veranderd is het nog simpeler dan diablo 3.

  Je hebt t ook over torchlight, en da's een prima game hoor, maar dat systeem is helemaal simpel, en grafisch ook een stuk minder.

  Als je meer had gekeken dan alleen de aankondiging dan had je geweten dat de hele grafische engine op de schop gaat in PoE en het er grafisch enorm op vooruit zal gaan. Dit had je gezien als je niet alleen de aankondiging had gekeken maar ook alle interviews en dergelijke die er achteraan kwamen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.