Torchlight- en Diablo-ontwikkelaars onthullen Rebel Galaxy | Gamer.nl

Torchlight- en Diablo-ontwikkelaars onthullen Rebel Galaxy | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game wordt omschreven als een adventure met gevechten in de ruimte en deels sim. Spelers kunnen namelijk ruilen en onderhandelen met andere levensvormen.

Rebel Galaxy geeft spelers de mogelijkheid tegen piraten te vechten, vrienden te worden met aliens en astroïden te minen. De speler verzamelt credits waarmee schepen geüpgradet kunnen worden met wapens en bescherming. De omvang van de schepen kan tevens worden vergroot.

De speler kan zowel eervol te werk gaan of de antiheld spelen. Wellicht dat deze laatste optie loont voor meer of snellere in-game credits. De game komt in 2015 uit op Steam en PlayStation 4. Double Damage overweegt daarnaast een Xbox One-versie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou