Na vrijgave van de releaselijst van Activision Blizzard voor de komende tijd bleek dat verschillende grote titels uit de oorspronkelijke stal van Vivendi er niet meer op voorkwamen. Een aantal Vivendi-titels stond nog wel op de lijst, namelijk Crash Bandicoot, Ice Age, Spyro, Prototype en een nog aan te kondigen titel.

De kans dat de ontbrekende titels zoals Brütal Legend, Ghostbusters, Wet, Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, 50 Cent: Blood on the Sand, World in Conflict: Soviet Assault, Zombie Wranglers en Leisure Suit Larry het levenslicht zien, lijkt daarmee opeens een stuk minder zeker geworden.

Omdat het ons zeer zou verbazen als deze projecten zomaar in de prullenbak zouden belanden, hebben we contact gezocht met Martijn Kroonstuiver, PR Executive van Activision Benelux.

Hij bevestigde dat de toekomst van bovenstaande games op dit moment inderdaad onzeker is, maar dat Activision nu kijkt wat ze met de betreffende titels gaan doen. Een mogelijk scenario zou kunnen zijn dat de titels worden verkocht aan andere uitgevers.

Natuurlijk betekent dit niet dat Activision eventueel maar vijf titels zal gaan uitbrengen. Activision Vivendi spellen zoals James Bond: Quantum of Solace, Guitar Hero, Call of Duty: Wold at War en Spider-Man zullen gewoon als gepland doorgaan.

Update: Inmiddels hebben de jongens van Double Fine, ontwikkelaar van Brütal Legend, op hun site aangegeven dat we ons over hun titel geen zorgen hoeven maken. Als je hier klikt en je muis boven het plaatje stil houdt, verschijnt de tekst: "Brütal Legend is fine".