Een van de eerste games waar ontwikkelaar Silicon Knights aan werkte, was Too Human. Oorspronkelijk bedoeld als een enorm ambitieus PlayStation project, wat stil kwam te liggen waardoor de volledige tijd en talent kon worden gestoken in het andere ambitieuze project van de ontwikkelaar: Eternal Darkness.

Too Human verdween een beetje naar de achtergrond, en raakte compleet in de vergetelheid toen Silicon Knights exclusief voor Nintendo ging ontwikkelen. In een interview met website IGN meldt Denis Dyack ('baas' bij Silicon Knighst) dat Too Human nog steeds in ontwikkeling is, en wel voor de GameCube.

Vroege Too Human renders

Too Human gaat net als Eternal Darkness de psychologische kant op. Dit maal echter in de futuristische setting van het jaar 2450. Too Human kan worden gezien als een actie adventure game met RPG elementen. Zo is het mogelijk om jezelf, wapens en uitrusting te 'upgraden', Too Human wordt ook een game met een meeslepend verhaal, net zoals Eternal Darkness dat was. In de vroege builds was al in totaal 5 uur aan tussenfilmpjes present.