Activision heeft de nieuwste game in de Tony Hawk-reeks aangekondigd. Tony Hawk's Proving Ground, zoals het spel voluit heet, zal in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen voor Xbox 360, Playstation 2, Playstation 3, Nintendo Wii en Nintendo DS. Het spel kent nieuwe Nail-the-Trick-modes, verschillende skater-klassen, een video-editor en vernieuwde multiplayermodes.

Customization is wat de klok slaat in deze nieuwe Tony Hawk. Je kunt je eigen skatebanen maken en ook het personage waarmee je speelt kun je volledig naar wens instellen. Het verhaal van de singleplayermodes zal zich ontwikkelen afhankelijk van jouw acties en de skatestijl die je kiest. Het single- en multiplayergedeelte zijn naadloos met elkaar geïntegreerd, in plaats van twee afzonderlijke onderdelen zoals eerder het geval was.

Volgens Neversoft is Proving Ground de diepste, meest uitgebreide Tony Hawk-game ooit. Joel Jewett verwoordt het zo: "Je kunt de beste lines skaten, je eigen stijl bepalen en je eigen video's produceren. Daarbij heb je een eigen Skate Lounge, waarin je met andere online kunt rondhangen. Proving Ground gooit je zo diep in de lifestyle van het skateboarden, dat je er niet meer uit kunt komen. Al met al is het de meest opwindende Tony Hawk-titel tot op heden." Veel pr-prietpraat dus. We zullen tegen de tijd van de review wel zien of ze hun beloftes waar kunnen maken.