Activision zal de PlayStation2 primeur hebben als het gaat om online-gamen: het bedrijf zal namelijk als eerste met een game komen die online-mogelijkheden heeft. Het gaat om het spel Tony Hawks Skateboarding 3, het derde deel in een zowel commercieel als op gameplay gebied uitstekende game.

Om dit te bewerkstelligen heeft Activision het bedrijf Gamespy ingeschakeld om het geheel te laten werken. Zodra de game uitkomt, zal je met drie spelers tegelijkertijd online kunnen skaten, en zo elkaar imponeren met je stunts. Om te zorgen dat je niet tegen allerlei losers op de plank komt te staan, kun je voordat je een online-play 'joined' zien hoe goed je tegenstanders zijn, door een rating die het spel de speler geeft. Deze rating wordt bepaald aan de hand van je vorderingen in de singleplayer en je prestaties in trainingen (punten)."The power of the PlayStation 2, combined with GameSpy's leading matchmaking technology, will ensure that players have a fantastic online gaming experience,” said Larry Goldberg, executive vice president, Activision Worldwide Studios. “By introducing an online component to the Tony Hawk's Pro Skater franchise, we are not only upping the ante in the action sports category but in console gaming on the whole. "

Tony Hawks Skateboarding 3 op de PlayStation2

Het aansluiten op een het Gamespy netwerk gebeurd met USB-modems, die achter in de console te pluggen zijn.

Tony Hawks Skateboarding 3 zal ook verschijnen op de Gamecube (zonder online mogelijkheden), op de Xbox, de Gameboy Color en Gameboy Advance.