De Britse premier Tony Blair heeft de Britse games industrie geprezen tijdens een speech die hij gaf bij Tate Modern in Londen. Hij sprak hier een groep vertegenwoordigers voor van diverse kunstzinnige en creatieve industrieën uit de UK; waaronder ook de interactieve en de games sector.

"Cultuur omvat zo ontzettend veel disciplines," zei hij in zijn toespraak. "Ik ben me er heel erg van bewust hoeveel iedere sector bijdraagt. Er is geen enkele industrie hier aanwezig die niet heeft meegeholpen aan de culturele groei van Engeland."

Ian Livingstone, creative director bij uitgever Eidos reageerde zeer positief over de woorden van de premier. "Games komen in een steeds beter daglicht te staan en zolang de industrie volwassener wordt gaan de games ook steeds meer mensen aanspreken. Jong, oud, man en vrouw genieten allemaal van het spelen van games op zoveel systemen en dat is een waar onderdeel geworden van de entertainment mix."

Ook Paul Jackson, ESLPA's director general had lovende woorden over. "Het is goed om te horen dat de Britse overheid de creatieve industrieën en hun betekenisvolle bijdrage aan de cultuur van dit land erkent. De games industrie is daar ook een zeer trots onderdeel van."

Overigens draagt de games industrie niet alleen op cultureel gebied haar steentje bij. Er werken momenteel ongeveer 25.000 mensen in de Britse games industrie die jaarlijks zorgen voor een bijdrage twee miljard pond aan de economie van het land.