Het vliegspel in het Tom Clancy-universum, dat eerder al werd aangekondigd, zal H.A.W.X. gaan heten. H.A.W.X. staat voor High Altitude Warfare, waarbij de X er voor coolheidsdoeleinden aan is toegevoegd. Het spel draait zoals je dat van Tom Clancy mag verwachten om moderne oorlogsvoering, dus we mogen met 50 hypermoderne vliegtuigen het luchtruim kiezen.

Ook geheel des Tom Clancy is de setting: ergens in de nabije toekomst, aan de vooravond van een wereldwijd militair conflict. Dit keer zijn het de P.M.C.'s die roet in het eten gooien, oftewel de private military companies. Deze huurlingenorganisaties nemen langzaam de rol van het leger over, maar naarmate ze meer macht krijgen, blijken ze toch niet zulke goede bedoelingen te hebben.

Voor de liefhebbers van afkortingen is er ook nog het E.R.S., wat staat voor Enhanced Reality System, een eufemisme voor 'vliegassistentie voor beginners', bestaande uit onder andere een anti-crash systeem, detectie van inkomende projectielen en controle over het traject dat je eigen projectielen afleggen.

Verder kent het spel een multiplayermode voor maximaal 16 spelers, inclusief een coöperatieve mode waar spelers op elk moment in en uit kunnen springen. IGN heeft het eerste filmpje voor je klaar staan. Met dank aan Benniegek voor het melden van dit nieuws.