Toki Tori komt eind deze maand naar Steam | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De PC-versie is grafisch opgepoetst en ondersteunt hogere resoluties dan de Wii-versie. Daarnaast wordt 5.1 Surround-geluid ondersteund. Speciaal voor de PC-versie zijn een aantal nieuwe levels ontworpen. Ook is de besturing geoptimaliseerd en kan er gespeeld worden met zowel toetsenbord, muis als een gamepad.

Toki Tori zal op Steam 4,49 euro gaan kosten. Wie er vroeg bij is, krijgt daarbovenop nog 25% introductiekorting. Daarvoor krijgt de speler een totaal van tachtig levels verspreid over vier verschillende werelden.

Plomp kuiken

Hoewel het lijkt op een platformgame, is Toki Tori voornamelijk een puzzelspel. Het plompe kuikentje Toki Tori dient in de levels alle eieren te vinden en kan daarbij per level gebruik maken van een beperkt aantal speciale vaardigheden. De speler zal deze op de juiste momenten in moeten zetten.

Doordat Toki Tori niet kan springen, kan hij niet altijd terug naar hoger gelegen platformen, waardoor de volgorde waarin je de eieren opraapt erg belangrijk is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou