Toekomstige PlayStation-games komen niet op lancering naar pc

Toekomstige PlayStation-games komen niet op lancering naar pc

Sony is niet van plan om toekomstige PlayStation-games op hetzelfde moment op console en pc te lanceren.

Dat vertelt PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst in een vragensessie op PlayStation Blog. Hem werd gevraagd wat de rol van pc-releases is binnen PlayStation Studios, nadat PlayStation 4-games als Horizon Zero Dawn, Death Stranding en Days Gone geruime tijd na release op pc zijn verschenen.

"We staan nog aan het begin van onze pc-planning", legt Hulst uit. "Horizon Zero Dawn was erg succesvol. Ik denk dat dit aantoont dat gamers ook buiten het PlayStation-ecosysteem trek hebben in de geweldige portfolio aan games waar fans al jaren van genieten."

Hij vervolgt: "Ik wil benadrukken dat PlayStation de beste plek blijft om PlayStation Studios-spellen op lancering te ervaren. Maar we waarderen pc-gamers en we blijven per titel bekijken wat het beste moment is om ze te lanceren. Bend Studio heeft op 18 mei de pc-versie van Days Gone gelanceerd - dat is twee jaar na de PlayStation 4-release. (...) Dat is het doel: nieuwe gamers bereiken die de geweldige verhalen, personages en werelden die we hebben gecreëerd nog niet hebben ervaren. Pc-games uitgeven zal nooit ten koste gaan van het bouwen van een goede line-up voor consoles."

Dit staat haaks op de strategie van Microsoft, dat al geruime tijd al zijn eigen spellen tegelijk op Xbox-consoles en pc uitgeeft.

Horizon Zero Dawn

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit had hermen hulst niet hoeven zeggen daar ging iedereen wel vanuit. Als de game niet meer verkoopt op ps dan naar pc en prima toch heb er geen moeite mee.

0
test

Denk niet dat de gemiddelde pc gamer daarmee zal zitten. Heb je ook meer tijd om reviews etc af te wachten. Ook zullen veel 'foutjes' dan uit de game zijn gehaald.

0
test

@Riyakuya Inderdaad. Zolang ze op pc uitkomen ben ik al blij. Schaf liever geen ps5 aan als het niet nodig is.

0

@Riyakuya Dat denk ik ook, ik koop games sowieso niet op de dag van release, eerst al die bugs eruit. Dat scheelt een hoop ergernis.

0

Aanbevolen voor jou