"Toekomstige Guitar Hero zonder console te spelen" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dat heeft CEO Bobby Kotick tijdens de Deutsche Bank Securities Technology Conference aangegeven.

Kotick gaf op de conferentie een presentatie over de toekomst van gaming en de potentiële groei van de gameindustrie. In het hierop volgende vraaggesprek gaf Kotick aan dat, door de vooruitgang in video- en audio-streaming-technologie, het slechts een kwestie van tijd is dat de spelcomputer achterwege wordt gelaten.

Overwicht

Vooral de zakelijke voordelen die dit met zich meebrengt ziet de baas van Activision wel zitten: "Ik denk dat een ontkoppelde Guitar Hero het speelveld mogelijk wat eerlijker maakt. Het geeft een overwicht over eerste partijen met betrekking tot downloadbare content en het zakelijk model."

Kotick voegde nog toe dat in de toekomst meer van hun producten zonder console speelbaar moeten zijn. De huidige generatie consoles bieden in zijn ogen echter nog genoeg meerwaarde met hun uitgebreide online-mogelijkheden, waardoor de plannen voorlopig nog niet aan de orde zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou