Toekomst Penny Arcade Adventures onzeker | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Krahulik, verantwoordelijk voor de stijl van de strips en de games, vond zijn werk aan de Penny Arcade-games niet leuk en heeft ontdekt dat hij absoluut geen intere e heeft om games te maken.

Holkins daarentegen vond de verandering van het gebruikelijkschrijfproces een verademing. "Het proces is zoveel anders dan onsgebruikelijke schrijfproces [van de strip], waar het voornamelijkneerkomt op bijschaven en inkorten. Met games kan je op een veelbredere manier schrijven. Ik kon zoveel tekst toevoegen als ik wilde."

Feedback

Tijdens de ontwikkeling van een spel mist Krahulik vooral de directe feedback op zijn werk, iets wat hij wel krijgt bij het tekenen van strips. "Wat ik leuk vind is om een strip te tekenen, binnen een paar uur online zetten en onmiddellijk feedback ontvangen. Als je de strip niet leuk vindt, is er altijd nog één op vrijdag", aldus Krahulik. "Aan een spel werk ik twee jaar, maar al mijn werk is slechts een concept, snap je? Niks van dat werk duikt op in het spel. Niemand ziet het. Ik krijg geen feedback."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou