Krahulik, verantwoordelijk voor de stijl van de strips en de games, vond zijn werk aan de Penny Arcade-games niet leuk en heeft ontdekt dat hij absoluut geen interesse heeft om games te maken.

Holkins daarentegen vond de verandering van het gebruikelijk schrijfproces een verademing. "Het proces is zoveel anders dan ons gebruikelijke schrijfproces [van de strip], waar het voornamelijk neerkomt op bijschaven en inkorten. Met games kan je op een veel bredere manier schrijven. Ik kon zoveel tekst toevoegen als ik wilde."

Feedback

Tijdens de ontwikkeling van een spel mist Krahulik vooral de directe feedback op zijn werk, iets wat hij wel krijgt bij het tekenen van strips. "Wat ik leuk vind is om een strip te tekenen, binnen een paar uur online zetten en onmiddellijk feedback ontvangen. Als je de strip niet leuk vindt, is er altijd nog één op vrijdag", aldus Krahulik. "Aan een spel werk ik twee jaar, maar al mijn werk is slechts een concept, snap je? Niks van dat werk duikt op in het spel. Niemand ziet het. Ik krijg geen feedback."